VOLZET !!!! Eigenzinnige-quiz VOLZET !!!!

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 17 januari 2015 20u00 - 23u59
De Mispelaer - PADDEGATSTRAAT 53, 1880 NIEUWENRODE

Verslag

De Eigenzinnige Gilde Quiz
De quiz van de gilde is voor ons altijd een spannend moment. Zullen we genoeg ploegen krijgen na het succes van vorig jaar. Waar halen we de prijzen, want wij willen onze quiz gratis houden , niet om onze leden cultuur bij te brengen maar om de drempel te verlagen. Wie vorige jaren heeft deelgenomen maakte ook dit jaar weer tijd om mee te quizzen.
We hadden op voorhand afgesproken dat met ons systeem, twee projectieschermen en veel vragen op het scherm, we het aantal deelnemers zouden beperken tot 28. Het werden er uiteindelijk 29 omdat een ploeg die al jaren meedoet op het laatste nippertje ook deelnam.
De vragen zijn erop gebaseerd dat we de mensen een beetje pesten met verkeersvragen, vragen waarvan iedereen zich afvraagt waar hebben ze dat nu weer gehaald. Vragen over details waarbij je een ganse zaal gedurende een halve minuut allerlei details ziet tellen en noteren om dan te constateren dat er toch iets anders gevraagd wordt.
Ook de ronde waarbij je in vier seconden moet beslissen of het juist is of fout blijft eenieder bekoren omdat er soms pikante dingen op het scherm verschijnen.
Ook onze jaarlijkse smaakproef mag niet ontbreken. Dit jaar moest gekozen worden uit 10 salades en dat leek wel te doen. We zullen in de toekomst naar meer geraffineerde dingen moeten uitzien. Enfin zonder proeven mort ons volk.
Ik moet van harte onze helpers bedanken die hun avond hebben geofferd om de tap te bedienen en de goegemeente te voorzien van pistolets en drank.
Ook dit jaar kwam men van verre, twee ploegen uit Hoeilaart waarbij de dames voor de tweede maal de maat namen van de heren of had die fles wijn er iets mee te maken. Ook onze vrienden uit Ramsdonk en Verbrande Brug tekenden aanwezig.
Dat er soms met getrokken messen werd gestreden bewijst dat iemand het gilde blad voor manlief op een onvindbare plek had gelegd, dat de jeugd niet meer gelooft in de kennis van ouderen van het wegreglement. Dat heb je wel als je pas je examen met succes hebt afgelegd.
Uiteindelijk ging de overwinning na een spannende zij aan zij naar de Ouderraad de Leertrommel uit Opwijk een ploeg van onze oud secretaris Bart Smet. In de laatste vragenreeks zijn ze naar de kop opgerukt.
Een welgemeend dank u wel aan alle ploegen die deelnamen en voor volgend jaar is besloten na 30 ploegen de inschrijving stop te zetten. Een goede reden om op tijd in te schrijven.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Prijs
gratis
Reservatie
peter.lgnieuwenrode@gmail.com, Bert Miseur (015 71 20 11) of miseur.bert@scarlet.be
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten