Kaartavond

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 28 november 2015 19u00 - 23u00
gc de oude pastorie - KERKSTRAAT 24, 1880 NIEUWENRODE

Verslag

Kaarten met de gilde
Het begint een gewoonte te worden. Op 28 november in de duistere dagen van het eindejaar net voor de komst van de heilig man gaat de gilde kaarten voor kippen. Een traditie om te koesteren.
Het is een gewoonte die helemaal past in het huidig denkpatroon van de goegemeente. We proberen immers de oude paarden en ook de jonge veulens van stal te krijgen. Kaarten is dan ook in opmars en steeds meer mensen voelen er zich bij aangetrokken.
We hebben dan ook onze borden aan de gemeente bezorgd, flyers uitgedeeld en posters opgehangen. Of het allemaal meer volk heeft gelokt durf ik te betwijfelen. Ook is de oude pastorie een aangename omgeving met een gezellig interieur. Dat de parking tijdelijk bezet is door de school kan amper een uitleg zijn.
Onze vaste ploeg zorgde voor de verkoop van kippen en bediening van drank. Alvast bedankt Patrick, Peter en Frans voor de goede zorgen. Het gaf de andere aanwezige bestuursleden een gelegenheid om zelf aan het verslavend spel deel te nemen.
Het gaat er helemaal niet om, in tegenstelling tot vroeger, wie de kip wint maar wie er het meest plezier aan beleefd. De ambiance bij een kaartspel is dan even groot als bij een match van de KV. En wees er maar zeker van dat een spelletje pressen daar het geschikte moment voor is. Het is een ideaal spel om te wagen, te misleiden, te bluffen en om achteraf uw maat voor het lelijk van de straat uit te maken als hij uw move niet gesnapt heeft. Het plezier om toch te winnen met kaarten waarmee je beter had gepast maakt het risico aanlokkelijk.
Het mooiste is de uitleg achteraf waarom iemand uw sluwe streek niet had zien aankomen of uw maat die u voor debiel uitmaakt omdat je de kaarten niet kan vasthouden. Toch worden de kippen eerlijk verdeeld maar het genoegen om die andere af te drogen is meer dan een kip waard.
Ikzelf hou het bij canasten, een spel zo eenvoudig als wat waarbij geluk meer rol speelt dan kunde en waarbij op het laatst van de avond pas de rekening wordt gemaakt. En naar jaarlijkse gewoonte is het een nek aan nek race die ik heb gewonnen door een miskleun van de tegenspeler in het laatste spel.
Ik bedank al de aanwezigen en hoop hen volgend jaar weer te zien.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Meer activiteiten