Karten in Puurs

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 10 september 2016 14u30 - 15u30
Rodal parking - MEISELAAN 96, 1880 NIEUWENRODE

Verslag

Go-karting
Zaterdag 10 september 2016 was het weer zover. De snelle meisjes en jongens van onze landeljke gilde waren op tijd in de inkart te Puurs.
Door de grote warmte moesten we per uitzondering geen race-overall dragen. Dit had het grote voordeel dat je deze keer kon zien wie je voorbijstak of door wie je voorbijgestoken werd.
Gewoontegetrouw was iedereen vergeten het in het begin kalm aan te doen en werden er van bij de eerste ronde snelle tijden gereden. Connie was zelfs zo hevig dat ze bij de start het rode licht negeerde en volgas op de achterbumper van haar echtgenoot Pascal plakte.
Vooraan werd een blitse strijd uitgevoerd door de nakomelingen en de schoonzoon van opa Senna (ja, oud worden is niet plezant, want de jongelui zijn verdorie sneller dan hun leermeester!).
Er werd gevlamd dat de rubber in het rond vloog, het kleefde zelfs bij enkelen aan hun gezicht en armen. Het ging steeds sneller maar uiteindelijk wist Joris toch de bovenhand te halen en met de beste rondetijd van 43.531 seconden. Hij werd op de voet gevolgd door Kurt en Gerda. Kurt haalde het omdat Gerda zo hard tekeer ging dat haar rubberen rugbescherming dreigde uit de kart te vliegen. Daardoor moest ze even de pits in en verloor zo wat tijd.
In de andere familie werd er even hard geknokt voor een goed klassement. Ouwe taaie Etienne weerde zich als een duivel in een wijwatervat om zijn zoon Pascal voor te blijven en ondanks vele aanvallen lukte dat net.
Daarachter kon opa Senna zich handhaven na rondenlang te hebben moeten knokken om langs Connie te raken, die reed als Max Verstappen en zich niets aantrok van blauwe vlaggen, rode lichten en rode vlaggen en zigzaggend rondtufte. Om er voorbij te raken moest ik een oude truuk toepassen. Ik liet Gerda mij passeren en die schoot direct bij Connie binnendoor. En ik vliegensvlug mee.
Na deze harde strijd was het tijd om op het buitenterras van de cafetaria een verdiende verfrissing te genieten.
Ik heb vernomen dat voor vele liefhebbers van de karting de zaterdag niet zo past. Daarom stel ik voor om volgend jaar op zondagnamiddag te gaan karten, zo rond 15.00 uur.
Laat aan iemand van het bestuur weten wat je ervan vindt, dan houden we er rekening mee.
Opa senna

Praktisch

Vertrek
Om 13.30 uur, gezamenlijk vertrek aan de RODAL te Nieuwenrode
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Prijs
€ 15,00
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.