Fietstocht 27 augustus 2017

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 27 augustus 2017 13u00 - 18u00
bij Jos - VROONBAAN 8, 1880 NIEUWENRODE

Verslag

Fietsen Met de gilde
De gilde verlegt zijn grenzen. We hadden op de keerzijde van onze folder voor het restaurant een uitnodiging voor fietstocht gezet. We waren dan ook met 36 of zo iets om mee te fietsen, De jongste nog bij papa in de aanhangfiets, de oudste met een elektrisch vehikel.
We zouden voor de gelegenheid eens starten van bij Jos. Marie Paule liet ons wijselijk in de steek om het avonddiner voor te bereiden, althans dat denk ik.
Zoals het betaamd werd er eerst een ijsje gegeten, dat is ondertussen traditie. Met zijn allen naar de vaart en zo naar Verbrande brug om uiteindelijk op het vliegveld te belanden. Daar was er geen plaats om bij elkaar te zitten omwille van de motorbende. Zo goed en zo kwaad als het ging kropen we bijeen aan zandbak en pergola.
Van daar reden we langs rustige wegen door het bos van Grimbergen, aangelegd op een stuk van het voormalige vliegveld. Het bos was een verademing al waren de soms smalle doorgangen er oorzaak van dat de file lang werd. Langs de liermolen naast de Maalbeek is een pittoresk fiets en wandelpad, het fietsen waard.
We zijn een tweede pintje gaan drinken in de Liermolen waar we buiten in het prieel een lekkere kriek achter onze kiezen goten. De start verliep een beetje hectisch maar eenmaal weer aan het trappen ging de weg langs Beigem weer naar Jos thuis waar de koffie nog moest opgeschonken worden.
Helpende handen bij het pletten van pistolets en sandwich zorgden ervoor dat eenieder snel aan tafel kon. De koffiekoeken sloten het avondeten af, niet zonder een laatste duvel getemd en een koffie uit geslobberd te hebben.
Van harte dank aan allen die met ons meefietsten en er een aangename namiddag van hebben gemaakt. Bedankt ook Jos voor de aardige toer langs uw Grimbergen en we kijken al uit naar de volgende editie.
      Een tevreden fietser

Praktisch

Vertrek
Vertrek & aankomst bij Jos om 13.00u. Vroonbaan 8 1880 Nieuwenrode
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Prijs
€ 5,00
5€ (alles inbegrepen, kinderen jonger dan 12 jaar rijden gratis mee). Niet leden betalen 10€.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten