Kaasavond

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • vrijdag 27 oktober 2017 19u00 - 23u59
gc de oude pastorie - KERKSTRAAT 24, 1880 NIEUWENRODE

Verslag

De kaart euh…. kaasavond van de gilde op 28 oktober 2017
Omdat de eerste editie, vorig jaar, op alle vlakken een succes was, werd er dit jaar voor hetzelfde concept gekozen.
Daarom was er ook dit jaar naast de traditionele kaasschotel ook een vleesschotel voorzien, succes verzekerd want ook de carnivoren ( = vleeseter) konden smullen.
De verschillende soorten brood smaakten echt lekker bij de kaas.
Er waren 60 inschrijvingen maar omdat Frans onterecht dacht dat hij niet ingeschreven noch betaald had, waren we met 59 om te genieten van de kaas en/of vlees.
Wij zelf waren door omstandigheden een uur te laat op de afspraak en de ambiance zat er al goed in, wij denken dat er in den beginne al redelijk wat gedronken werd. Ofwel is er een hele slechte akoestiek in de zaal. Het gemak daarvan is dat je iets luider mag spreken, er luistert toch niemand.
Omdat er nergens nog 2 stoelen bij elkaar vrij waren, werden wij geconfronteerd met een eerste probleem. Ofwel gingen we apart zitten ofwel moesten we een brave ziel vinden die een stoel opschoof. En die hadden wij vlug gevonden. Willy schoof wijselijk een stoel terug en ons MP en ik namen plaats rechtover Serafien en Marcel. Samen zijn die goed voor 190 jaar. Zo zie je maar dat onze activiteiten voor iedereen open staan. En dat de combinatie van kaas en vlees gezond is.
Het is ook lang geleden, eigenlijk nog nooit gebeurd, dat wij zoveel geleerd hebben op een kaasavond. Dat Marcel traag rijdt met de auto, tot daar aan toe, maar dat dat Serafien ergert, wil toch iets zeggen over haar karakter. En dan zwijgen we nog over de broekzak van Marcel die eigenlijk van Serafien is of dat ze hem anders niet moet hebben. Moeilijk te begrijpen maar eigenlijk simpel als je erbij was. Ik heb mij letterlijk bijna een breuk gelachen.
Er waren ook andere dranken dan water te bekomen en dan zag je dat Cornet wint aan populariteit. Die gingen vlot over de toonbank naar de mond en zo verder.
Onze Pascal was ook van de partij en hij is aan de beterhand om zo een woordspeling te gebruiken. Zijn eetlust is nog in orde, alleen moet hij nog een jaartje wachten tot de duvel voldoende gerijpt is allez zijn hand volledig genezen zal zijn om de duvel te kunnen heffen.
Samen met Chris en Eddy was de ziekenboeg van de landelijke gilde volledig
vertegenwoordigd. Ook die 2 laatsten hebben nog een goede eetlust en zijn ook allebei aan de beterhand.
Wij kijken al uit naar de volgende editie eind oktober 2018.
Een carnivoor die graag kaas lust.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Prijs
€ 22,00
Niet-leden: € 29,00
Reservatie
Reserveren VOOR 7 oktober 2017
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten