TEERFEEST 2018

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 17 februari 2018 18u00 - 23u59
De Mispelaer - PADDEGATSTRAAT 53, 1880 NIEUWENRODE

Verslag

Teerfeest
Naar jaarlijkse gewoonte vieren wij op de derde zaterdag van februari ons teerfeest.
Het thema dit jaar was eenvoudig: WAAROM?
Wij starten steevast met een eucharistieviering waar ons gelegenheidskoor haar best doet om enkele liedjes verbonden aan het thema ten berde te brengen. Let op, er zijn slechts 3 repetities die ons koor hebben om zich klaar te stomen voor hun jaarlijks optreden onder de deskundige leiding van dirigent Leen en muzikale begeleider Johan. En aan het applaus te horen op het einde van de eucharistieviering worden onze inspanningen zeker gewaardeerd door de aanwezigen.
Spijtig is wel dat er slechts een handvol deelnemers aan het teerfeest ook tijd vrij maken of er aan denken om ook deel te nemen aan de eucharistieviering. Ze weten niet wat ze missen.
Onze eigen pastoor, Jean-Marie, was niet aanwezig wegens herstellende na een operatie. Maar hij had voor een waardige vervanger gezorgd, Eric De Zutter, de abt van Grimbergen. Diegenen die indertijd mee geweest zijn om de abdij te bezoeken, zullen zich hem wel herinneren.
Ik vermoed dat elke pastoor te vinden is om de eucharistieviering te komen doen voor onze landelijke gilde want het moeilijkste deel van de mis pakt onze voorzitter, Bert, voor zijn rekening namelijk de preek. EN die preek ging over “WAAROM”. Ik heb denk ik nog nooit op 5 minuten zo dikwijls het woord WAAROM gehoord. In tal van vragen en zinsneden kwam WAAROM onder de aandacht. Op verzoek van de voorzitter had het koor tijdens de preek op de eerste rij van de kerk plaats genomen zodat ze ook eens hoorden wat hij vertelde. Want als je achter de predikant zit is dit moeilijk te horen. En de preek die was een van de beste van jaren die wij gehoord hebben. Zo uit het leven gegrepen.
Na de eucharistieviering gaat dan het eigenlijke teerfeest van start in de Mispelaer. En omdat de voorzitter aan ondergetekende gevraagd had om de verwelkoming voor zijn rekening te nemen, was dit de enige gelegenheid om onze voorzitter en zijn eega in de bloemetjes te zetten voor hun jarenlange inzet voor onze landelijke gilde. Bert is de drijvende kracht van de gilde en Maria is de beste prijzenverzamelaar voor tombola’s en dergelijke die je in de hele wereld kan vinden.
Dit jaar waren wij met 75 deelnemers wat een stijging is ten opzichte van 2017 maar door de griep waren er een 5-tal zieken die afgevallen zijn op het einde. Het eten was uitstekend en ruim voldoende. DJ Jan kreeg de dansers al snel mee en ook de dansvereniging van de gilde liet zich niet onbetuigd en gaf enkele dansen ten beste. Zoals elk jaar was er een prachtige tombola waarbij verschillende mensen na de trekking naar buiten gaan, geladen als een ezel met alle gewonnen prijzen. Onze Peter heeft zich kunnen uitleven achter de toog samen met de dochter van Pascal om ons allen te voorzien van het nodige vocht en dat was ook geslaagd. Want het is niet enkel uitschenken maar vooral ook afwassen en afdrogen van glazen. Dank u Peter.
Uiteindelijk was het ongeveer 4 uur in de ochtend toen Peter, Marie-Paule en ondergetekende de deur van de Mispelaer achter hun dicht trokken om ook naar hun bedstee te gaan.
Maar het was weeral goed geweest.
Jos

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Prijs
€ 45,00
€ 45 voor de leden en de inwonende gezinsleden. € 55 voor de niet leden. € 20 voor kinderen tussen 8 en 14 jaar kinderen jonger dan 8 jaar gratis ALLES INBEGREPEN!!!
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten