Hoeverestaurant LG Nieuwenrode 2018

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • woensdag 15 augustus 2018 12u00 - 15u00
De Mispelaer - PADDEGATSTRAAT 53, 1880 NIEUWENRODE

Verslag

15 augustus Hoevemis en Restaurant
Naar jaarlijkse gewoonte hebben we op 15 augustus onze hoevemis gevolgd door ons restaurant.
De hoevemis was dit jaar bij de familie Johan en Nathalie Weerts Teugels in de Molenstraat. Peter en Pascal waren al zeer vroeg in de weer om het zo feestelijk mogelijk te laten uitzien. Het terrein werd bevlagd, met tractor en maiskolven versierd en de vaandels van gilde en eigen vereniging opgesmukt. De viering die dit jaar werd voorgegaan door Stefan en Jean Marie.
Dat de openluchtvieringen nog steeds een hele hoop mensen lokt is geweten, het natuurlijke kader, de aangename omgeving en de beleving in open lucht maken van de viering iets speciaals. Dat de gilde dan nog zorgt voor een originele aanbreng van offergaven kan alleen maar bijdragen tot wat het was. Eén aangename misviering in een landelijk decor.
Het restaurant nadien was even een overrompeling. Op het ogenblik dat de misviering uit was kwamen de gelovigen toe.
In de keuken werd er voortreffelijk werk geleverd, welke vereniging geeft naast soep en drie menu’s ook nog kaas- en garnaalkroketten. Het zorgt voor een extra druk waartegen onze helpers gelukkig bestand waren. Uiteindelijk hebben ze 300 schotels bereid.
De fruitkorf 5,415 kg werd gewonnen door Gerrit Craessaerts uit Meerbeek. Een wandelaar die met zijn gezin na da wandeling op het college bij ons de inwendige mens kwam versterken.
Ik bedank allen die het hebben helpen waar maken van degene onzichtbaar in de keuken tot de mensen achter de toog met helpers op alle vlakken, opschrijven bestellen uitscheppen en doorgeven. Een woordje van dank aan de dansers die zich voor ons restaurant hebben ingezet.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten