Kooklessen 2018 - 2019

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • woensdag 21 november 2018 19u00 - 23u45
  • woensdag 19 december 2018 19u00 - 23u45
De Mispelaer - PADDEGATSTRAAT 53, 1880 NIEUWENRODE

Verslag

Koken anno 2018
We zijn er twee seizoenen van tussen geweest na het afscheid van Patsy. De meesten waren al lang de oren van mijn kop aan het zagen wanneer we nog eens gingen koken.
De zoektocht naar een nieuwe lesgever is afgelopen en we hebben zonet onze eerste kookles van het nieuwe seizoen achter de rug. Onze lesgever is een nieuw lid, Rik Van Hoorebeeck.
We zijn om verschillende redenen deelnemers verspeeld, te hoog suiker, lichaamsgewichtaanpassing of geen tijd meer. Gelukkig konden we drie nieuwe mensen strikken die iets meer over ons koken wilden weten, ze zijn van harte welkom in onze gezellige kookgroep.
Rik, onze nieuwe kok had Gentse waterzooi op het programma gezet. Een tof gerecht waarbij je het snijwerk niet moet onderschatten. Onze messen waren te bot maar daar wist Rik raad mee. We hebben een uur lang met vier man gesneden om de groentjes in de juiste vorm te krijgen. Dat hierbij iemand in zijn vinger sneed wijst op het pril enthousiasme van de deelnemers. Met wat kunst en vliegwerk werd het euvel verholpen.
Een andere groep hield zich bezig met het bereiden van een beursje gevuld met groenten en geitenkaas. Het was verschrikkelijk lekker.
De laatste groep maakte gelei van schweppes met gemarineerde aardbeien. Als afsluiter kan dit tellen.
Buikje gevuld, afwas gedaan, zaal opgekuist, iedereen tevreden en nu uitkijken naar de volgende les want dan staat er fazant op het menu.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
LG Nieuwenrode
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Prijs
€ 100,00
€100 voor de 5 lessen
Reservatie
Bert Miseur 015.71.20.11 of via de mail van de gilde peter.lgnieuwenrode@gmail.com
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten