Kaarten voor kippen.

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 1 december 2018 19u00 - 23u59
gc de oude pastorie - KERKSTRAAT 24, 1880 NIEUWENRODE

Verslag

Kaarten in het GC
Naar jaarlijkse gewoonte hadden wij onze kaartavond voor kippen in oude pastorie. Kaarten is nu eenmaal een gezellige avondbezigheid voor wie niet verslaafd is aan tv of spelletjes op je I Pad.
Al een tijdje stellen we vast dat we op een ouder publiek kunnen rekenen dat helaas ook elk jaar afneemt.
Kaarten voor kippen wordt meestal met pressen gespeeld maar niets belet om te whisten of te kanasten. Ikzelf speel elke avond wippen met mijn echtgenote. Het is een spel dat je in een twee drie onder de knie hebt en waarbij weinig tactiek te pas komt, iets wat mijn schat ten stelligste ontkent.
Dit jaar hadden we voor de jeugd ook spelletjes voorzien zoals doolhof, Ave Caesar en Uno. Bij Uno, een simpel spel voor kinderen kunnen enkele spelaanpassingen voor hilariteit zorgen. Zo moet je bij het spelen van een nul de kaarten in speelzin doorgeven en moet je bij het spelen van een 7 de kaarten met iemand ruilen. Het maakt het spel toffer, zeker als men je net 10 extra kaarten heeft laten rapen.
De show werd gestolen door Pascal die op een plankje een gebogen doorgesneden buisisolatie had gemonteerd. Het liet hem toe een gebogen kaarthouder voor zijn neus te hebben. Hiermee heeft hij het klaar gespeeld om drie kippen te winnen.
Urbain heeft ervoor gezorgd dat hij de vierde man was bij een groep. Jos Frans en ik hebben gezorgd voor de drank en service.
Aan de gezelligheid heeft het zeker niet gelegen want om 01.30 uur heb ik de laatste plekgaten buiten gelaten en met de sleutel het GC afgesloten
Op zondag stond er kip op het menu, lekker en mals zoals goede kippen moeten zijn.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten