Eigenzinnige-quiz

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 19 januari 2019 20u00 - 23u59
De Mispelaer - PADDEGATSTRAAT 53, 1880 NIEUWENRODE

Verslag

Onze eigenzinnige quiz
Eind januari was het weer zover en geloof het of niet maar de juiste datum ben ik al weer vergeten. Een groot geluk dat ik in de jury mag zitten want ik zou er niet veel van bakken. Thuis, van in mijne zetel, weet ik veel antwoorden op quizvragen op TV, maar in ’t echt nee.
Hetgeen mij wel opvalt, door de jaren heen, dat de deelnemers precies slimmer worden, lijkt mij. Of zouden wij, onbewust, de quiz eenvoudiger maken, neen dat zeker niet. Het moet dat eerste zijn.
Er was opnieuw grote interesse om deel te nemen, wat ons zeker pleziert. Want zo’n quiz opstellen, reken maar dat daar veel tijd in kruipt. Het is bijna zoals een feestmaal bereiden, uren werk en op een slag en een wip is het opgegeten. Awel zo is dat met de quiz ook, je steekt er met verschillende mensen uren werk in en op een avond is ’t afgelopen, gespeeld, gelachen, geïrriteerd en gedronken, prijs gekozen en voldaan naar huis.
Er waren tafels en stoelen gezet voor 28 groepen want dat was het aantal ingeschreven groepen. Wat blijkt vlak voor de start, komt er een groep toe, die ingeschreven was maar ze hadden geen plaats. Dus was er een groep in ’t zwart aan het deelnemen maar niet getreurd. Een tafel en 4 stoelen bijzetten was geen enkel probleem. Zodoende waren er 29 ploegen met diverse namen, sommige met een betekenis zoals “8 Hogerhei”, die zullen daar wel wonen, denk ik. Maar wat dacht je van “ Kroenke Woave of Cota of MACC”. Ik zou niet weten waar ze het halen, laat staan wat het zou betekenen.
De ploeg “8 Hogerhei” heeft het nipt gehaald met 1,2 punt voor op “10 1912 Titanic”. Voor de derde, ploeg “14 zonder Jelle”, was de kloof iets groter namelijk 8 punten. Maar indien Jelle er bij was geweest… wie weet.
Een klein weetje, van alle vragen die er werden gesteld, is er slechts 1 vraag die niemand wist. Dit is dus heel positief want niks zo ambetant als mee doen aan een quiz en geen antwoorden kunnen geven. Maar dat is bij de quiz van de Landelijke Gilde, geen waar. Het proeven van de sausjes liep niet van een leien dakje, het nam teveel tijd in beslag maar het bracht wel wat ambiance in de keet.
In elk geval keerden wij, het was ondertussen reeds zondag, blij en voldaan naar huis.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Prijs
gratis
Reservatie
Telefoneer naar Bert Miseur (015/71.20.11) of stuur je een mailtje met je ploegnaam naar peter.lgnieuwenrode@gmail.com of miseur.bert@scarlet.be
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator