Van ananas tot hemd (aanbod voor senioren)

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • donderdag 14 november 2019 13u45 - 17u00
FEESTZAAL FLANDRIA - STEENHUFFELDORP 56, 1840 STEENHUFFEL
Journalist Jacques Van Outryve reisde in april 2018 samen met Ann Van Loock (Landelijke Gilden) en Joylene Dumarey (Trias) naar de Filipijnen. Tijdens deze twee weken verzamelde hij talloze verhalen uit het dagelijkse leven en werken van Filipijnse boeren en ondernemers. Van de ananasplantages in het ruraal gelegen Bicol, tot de drukte van de publieke markten in de hoofdstad Manila.
Jacques Van Outryve in de Filipijnen. Ananasplanten die terechtkomen in schoenen. Koeien die lijden aan tyfoon-stress. Het weven van manden als een vorm van anticonceptie. Van het ruraal gelegen Bicol, tot de drukte van de publieke markten in de hoofdstad Manila. Journalist Jacques Van Outryve trok voor Trias en Landelijke Gilden op studiereis en brengt verhalen uit het dagelijkse leven en werken van Filipijnse boeren en ondernemers die willen groeien en hierbij steun krijgen van hun vereniging.


Hoe wapenen mensen zich tegen de effecten van klimaatverandering, wetende

dat de versterkte tyfoons en moessonregens regelmatig hele oogsten en bedrijven vernielen? Hoe kunnen lokale rijstboeren de concurrentie aangaan met goedkopere geïmporteerde rijst? De spreker neemt je mee achter de schermen van de geopolitiek, de klimaatverandering/verstoring en de gevolgen voor de landbouw en de voedselvoorziening in de wereld. Verschillende hindernissen, een veelvoud aan producten en talrijke verhalen, maar steeds dezelfde rode draad: ondernemende mensen die willen groeien en steun krijgen van hun vereniging of organisatie. En Trias als partner in deze samenwerking.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Jacques Van Outryve
Voor wie
Senioren
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Prijs
€ 10,00
Wie geen LG lid is: € 12
Reservatie
Inschrijven enkel via storting op rekening van de seniorenwerking gewest Londerzeel:BE61 7341 4222 2217
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

052 30 06 79

Meer activiteiten

  • 06 jan

    uitgesteld tot en met 8 juni 2020 Countrydansen met de gilde