Fietstocht

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 1 september 2019 13u00 - 19u00
Gerda - DREEFSTRAAT 26, 1880 RAMSDONK

Verslag

Fietstocht
Naar goede gewoonte vertrokken we op 1 september voor onze jaarlijkse fietstocht.
Deze keer samengesteld door Pascal en Paul, die ook voor prachtig weer hadden gezorgd.
Met liefst 48 fietsers en fietssters vertrokken we van huize Verminnen in Ramsdonk, nadat Maria eerst aan iedereen een lekker ijsje had uitgedeeld.
Achter de samensteller van de route, die zelfs de knooppunten op briefjes had gezet en uitgedeeld, langs de Bormstraat en langs kleine weggetjes reden we naar de brug van Tisselt en verder langs het kanaal van Willebroek tot Klein-Willebroek. Daar staken we de brug over naar Boom, waar we langs het kanaal op een gezellig terrasje onze eerste bevoorrading kregen.
Dit werd duidelijk door iedereen gesmaakt, behalve de Export van de brouwerij Haacht, die nauwelijks te drinken bleek.
Niet getreurd en verder gereden langs de steenbakkerijen van Rumst tot aan de blauwe bruggen. Daar moesten we oversteken naar Heindonk, maar de scherpe draai zorgde voor een grote opstopping, zodat in het gewoel er velen moesten afstappen. Na de oversteek werd er gehergroepeerd en met het volledige peloton reden we langs de Zenne, die eindelijk niet meer stinkt, verder tot in Leest waar we op het mooie terrasje aan de brug weer getrakteerd werden op een lekker drankje en op enkele dansjes van Noa.
Onder goede begeleiding van onze wegkapiteins, die de oversteek aan alle straten en kruispunten beveiligden, voorzien van hun armband en bordjes, met als groene vlag de slotrijder Peter reden we verder langs de paardenmelkerij terug naar Kapelle-op-den Bos en zo naar Ramsdonk.
Bij Gerda werden we nog getrakteerd op lekkere broodjes, koffiekoeken en koffie, waarbij we verder konden genieten van een mooie dag, het aangename gezelschap en het toffe terras, waar onze Gildewerkers tafels en stoelen hadden klaargezet.
Bedankt aan alle begeleiders en helpers want het was weer een prachtige tocht langs kleine en rustige wegen. Tot de volgende keer.

Praktisch

Vertrek
Vertrek & aankomst bij Gerda om 13.00u. Dreefstraat 26 1880 Ramsdonk
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten

  • 06 jan

    uitgesteld tot en met 8 juni 2020 Countrydansen met de gilde