Fietstocht

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 29 augustus 2021 13u00 - 18u00
vertrek bij Bert - HOGERHEISTRAAT 35, 1880 NIEUWENRODE

Verslag

Fietsen met de gilde
Daar gingen we dan, na meer dan één jaar inactiviteit zouden we opnieuw eens wat samen kunnen doen. Een fietstocht van zowat 30 km zouden we moeten aankunnen. De start werd om een uur gegeven van bij onze voorzitter, maar niet zonder eerst een frisco te hebben verorberd. De gezondheidsmaatregelen lieten het niet toe ons gewoon ijsje te serveren.
De weergoden waren ons niet goed gezind want er werd motregen voorspeld. Met 27 man werd de tocht aangevat een lekke band en een onverwacht familiebezoek hadden de groep even verkleind
Pol & Freddie zorgde voor een parcours langs Laar en Weerde en Verbrande brug.
In Laar werd er een eerste keer gestopt om de inwendige mens van vocht te voorzien. Net op tijd want er viel een vleugje nat. Pascal, Peter en Bert zorgden ervoor dat de straatovergangen voor onze fietsers veilig waren. Langs rustige smalle fietsstraatjes in een prachtig groen decor fietsten we verder naar Weerde waar aan de kerk een gezellige taverne werd aangedaan. Een mens kan tenslotte niet op een been staan.
De weg werd vervolgd langs de Zenne tot Vilvoorde waar de de richting Verbrande Brug uit fietsten. Dan langs het kanaal richting Humbeek en verder naar ‘t Schippershof waar een laatste drankje op ons wachtte. Eenmaal terug in de Hogerhei konden we met zijn allen aan tafel omwille van de weersomstandigheden werden de koeken geserveerd onder de notenboom wat voor een speciale sfeer zorgde. Ieder zijn eigen koeken in een apart zakje. Best gezellig maar toch een beetje kouwelijk.
Een speciale dank aan Pol & Freddie voor de fantastische trip en aan Peter voor de organisatie, zeker voor herhaling vatbaar .


Praktisch

Vertrek
Nieuwenrode
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Nieuwenrode
Meer weten?
Prijs
€ 5,00
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten